Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Bouw en Vastgoed / Voordelen van het gebruik van handschoenen

Voordelen van het gebruik van handschoenen

Sharing is caring

Hoewel werknemers nu geavanceerde werkplekken krijgen, is elke industriële omgeving onderhevig aan risico's. Ze kunnen door een kleine fout ernstig gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Aangezien het de verantwoordelijkheid van de werkgever is om het welzijn en de veiligheid van zijn werknemers te waarborgen, is de vraag naar werkhandschoenen vrij groot. Ze moeten deze handschoenen aan iedereen op de industriële werkplek verstrekken om hun handen te beschermen tegen verwondingen.

Handhandschoenen voorkomen verwondingen

Als je denkt dat je je handen kunt beschermen tegen verwondingen door normale handschoenen te dragen in plaats van werkhandschoenen, wordt het hoog tijd dat je de mythe ontkracht. Het materiaal dat wordt gebruikt om veiligheidshandschoenen te maken, verschilt van het materiaal dat wordt gebruikt om normale handschoenen te maken, dus de eerste kan een betere bescherming bieden dan de laatste. Ze hebben een duurzaam en hard ontwerp dat ze beschermt tegen naaldletsel en lekke banden. Zorg er gewoon voor dat je ze op de juiste manier draagt.

Handschoenen voorkomen ongelukken

Sommige ongevallen op industriële werkplekken zijn behoorlijk ernstig en kunnen leiden tot het verliezen van vingers of handen. Werkhandschoenen zijn een van de meest gebruikte gereedschappen om de veiligheid van de handen van werknemers te waarborgen. In elke branche zijn er tal van geavanceerde machines. Werknemers die deze gebruiken, moeten in contact komen met de destructieve delen. Nalatigheid van hun kant of een defecte machine kan ertoe leiden dat ze hun hand of vinger verliezen. Daarnaast heb je tevens andere varianten, zoals; waterdichte werkhandschoenen of kinder werkhandschoenen.

Voorkom chemische brandwonden

Als je jouw werknemers een gezonde werkomgeving wilt bieden, moet je hen voorzien van hoogwaardige veiligheidsuitrusting. Sommigen van hen hebben bijna dagelijks te maken met chemicaliën. Onopzettelijk morsen kan leiden tot ernstige brandwonden. Werknemers die werkhandschoenen en veilige bedrijfskleding gebruiken, kunnen met een gerust hart werken zonder zich zorgen te hoeven maken over eventuele chemische spleten.

Bescherm jouw handen tegen temperatuurveranderingen

Werken in een fabrieksomgeving is niet zo eenvoudig als je denkt. Soms is er een reeks temperatuurveranderingen die het werken voor hen uitdagender kan maken. Als werknemers het hoofd willen bieden aan de drastische verandering in de omgeving en hun handen willen beschermen tegen de plotselinge temperatuurverandering, moeten ze veiligheidsuitrusting dragen, zoals werkhandschoenen.