Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / VOG aanvragen Zwolle

VOG aanvragen Zwolle

Aanvragen van een VOG in gemeente Zwolle Wat houdt een VOG in? Een VOG (Verklaring omtrent het gedrag) is een bewijs van goed gedrag. Het is een document dat potentiële werkgevers bewijst dat je goed gedraagt en dat je geen bedreiging vormt voor hun instellingen, alleen verkrijgbaar als je geen strafbare feiten hebt gepleegd.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 24 uur per dag.
Dinsdag 24 uur per dag.
Woensdag 24 uur per dag.
Donderdag 24 uur per dag.
Vrijdag 24 uur per dag.
Zaterdag 24 uur per dag.
Zondag 24 uur per dag.

Adres

Straat Heel gemeente Zwolle
Stad Zwolle
Telefoon 085-1300 605
Email [email protected]
Website VOG aanvragen Zwolle
Diensten VOG aanvragen | Verklaring omtrent gedrag aanvragen | VOG verklaring | Aanvragen VOG | VOG aanvragen digitaal | VOG online aanvragen | Aanvraagformulier VOG | Kosten VOG |

Aanvragen van een VOG in Zwolle

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen zonder een afspraak te maken bij de gemeente Zwolle.


VOG aanvragen Zwolle


VOG aanvragen in Zwolle VOG Verklaring Omtrent (het) Gedrag Bewijs van Goed Gedrag

 

VOG aanvragen in de gemeente Zwolle

Konden we er maar van uitgaan dat elke mens een eerlijk en vlekkeloos verleden heeft, dan zou de wisselwerking tussen mensen een stuk eenvoudiger zijn. Hoewel, de mens is een complex wezen natuurlijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de inwoners van de gemeente Zwolle en deze stelling komt vooral tot uiting bij een verzoek een VOG te overleggen. Zwolle is een levendige stad, hoofdstad van de provincie Overijssel en gelegen aan de Overijsselse Vecht en heeft die levendige wisselwerking tussen mens en werk in al zijn facetten. Omdat we nou eenmaal niet allemaal even braaf zijn geweest in ons verleden en een werkgever van een potentiële nieuwe werknemer graag wil weten in hoeverre dat invloed heeft op de nieuwe baan, wordt er om een bewijs van goed gedrag gevraagd. Overigens staat VOG voor Verklaring Omtrent het Gedrag en wordt dat pas uitgegeven indien er voldoende bewijs aanwezig is, dat de nieuwe werknemer zonder problemen, justitieel gezien, kan worden aangenomen. Er zijn in principe 4 partijen bij een aanvraag betrokken:

• Degene die een VOG wenst
• Degene die gevraagd wordt om een VOG
• De gemeente Zwolle
Het ministerie van justitie

Degene die een VOG, Verklaring omtrent Gedrag, wenst

In principe is dit meestal een werkgever, zoals we in de inleiding min of meer al hebben besproken. Indien het bijvoorbeeld gaat om een nieuwe baan of vrijwilligerswerk voor een nieuwe werknemer, spreken we van een ‘natuurlijk persoon’. Het kan echter ook voorkomen dat men een VOG verlangt van een ander bedrijf of organisatie, in dat geval hebben we het over een ‘rechtspersoon’.

 

Degene die getoetst worden voor een VOG

Dat kan dus een natuurlijk persoon zijn of een rechtspersoon.

 

Een VOG aanvragen bij de gemeente Zwolle

Eigenlijk wordt de gemeente er alleen direct bij betrokken, indien de aanvraag schriftelijk wordt ingediend. Hiervoor maakt u een afspraak en meldt u zich op het stadskantoor op Lübeckplein 2. U heeft verder het ingevulde aanvraagformulier nodig, een identiteitsbewijs en de mogelijkheid om, bij voorkeur, te betalen via pin. De kosten zijn €41,35. Komt u met de auto, houd dan rekening met parkeerkosten.

 

Het ministerie van justitie

Zij zorgen niet alleen voor de online aanvraagprocedure, aangevraagd door de werkgever, maar gaan ook aan de slag deze aanvraag te beoordelen. Nadat u bericht heeft gekregen dat uw aanvraagformulier digitaal klaarligt, meldt u zich aan via DigiD. U vult dat formulier aan en betaalt via iDeal. De kosten zijn €33,85

 

Uitslag van uw VOG

Indien u geen strafblad heeft, krijgt u uw VOG vrijwel direct opgestuurd. Bij verder onderzoek wordt vooral gekeken in hoeverre mogelijke misstappen van invloed zijn op het toekomstige werk. Via screeningsprofielen wordt er dan specifieker naar uw persoon gekeken. Binnen 8 weken krijgt u hiervan dan de uitslag. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij de website van de gemeente Zwolle: https://www.zwolle.nl/wonen-en-leven/leven-reizen-en-papieren/uittreksels-en-verklaringen/verklaring-omtrent-gedrag

 

Raadgeving

Elke gemeentelijke website, dus ook die van gemeente Zwolle, plaatst tegenwoordig vrij prominent een raadgeving op de startpagina van de VOG aanvraag. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van commerciële bedrijven, die tegen betaling u kunnen helpen. Het staat u vrij deze hulp te accepteren, maar zoals gezegd, het kost extra geld.

 

VOG aanvragen Zwolle